Nagu päriselt maksavad trenniriided sellist hinda?

Olen alati olnud seda meelt, et jooksmise ja trennitegemise jaoks ma mingeid ülikalleid hilpe ei osta. Jalatsid on teine teema, aga trenniriided on koht, kus ma väljaminekuid eriti teinud pole. Minu jaoks tundub suhteliselt pointless osta kalli raha eest mingeid särke ja pluuse, et need siis lihtsalt ära higistada. Niikuinii on mul igasugused maikad ja T-särgid ja hoodie‘d, mida igapäevaselt enam väga kanda ei sobi, aga trenni jaoks kõlbavad ideaalselt. Nüüd aga olen jõudnud olukorda, et ühe väljamineku peaks siiski tegema. Nimelt on mul vaja mingit õhukest jakki või tuulepluusi, millel on lukuga taskud ning mis sobib nii T-särgi kui dressika peale.

Otsustasin siis, et viskan pilgu suuremate spordikaupluste e-poodidesse. Oh jessas-jummel!!! Ma pidin peaaegu ära minestama, kui nägin, mis mulle esimesest e-poest vastu vaatab. Ma korraks mõtlesin, et äkki on seal jäänud krooniaja hinnad muutmata, aga ei, puhta eurodes hinnad. See ei saa olla normaalne, et mingi õhukese särgi eest saab küsida 80-90 eurot. Või saab? Ma mõtlen umbes kaheksa korda isegi siis, kui sellise raha eest talvejopet plaanin osta ning kaalun, kas ikka tasub end ära see investeering. Või et mingid ülilühikesed püksid maksavad 49.99 €. Isegi 30 eurot maksvad T-särgid tunduvad ebareaalsed. Ma juba kujutan ette, kuidas mingid nailonist (olgem ausad, ming ultra-hydro-tritech-grip-air tehnoloogia jääb ikkagi suht nailoniks) jakid võivad vabalt 150 eurot maksta. Ja ärge tulge mulle rääkima mingist kvaliteedist ja hingavast materjalist ja ülimast mugavusest ja totaalselt maailmapilti muutvast trennikogemusest, mida kõik need fantastikaalsed tooted peaks pakkuma. Nii odavalt ennast ikka ka mingile brändile müüa ei saa. Või saab? Aga eks lollidelt tulebki raha ära võtta.

BSQCLNHW

6 thoughts on “Nagu päriselt maksavad trenniriided sellist hinda?

 1. New Yorkeril, Lindexil, Croppil, Housel ja Reservedil (kõik 3 viimast tegelt sama keti poed) on olemas spordiriiete valik. Võiks öelda, et kvaliteetsed ja odavamad. Lindex vist neist kõige kallim, aga allahindluste ajal vägagi odavamad.
  Samuti on spordipoodide e-poes tihti see uuem ja kallim valik (ning jah, on tõesti ülehinnatud) siis kohapeal poes leiab ka muude firmade ja allahindluses olevat odavamat kaupa. Samuti tasub piiluda vararealiseerimisestesse – sain kunagi vihmakindla tutika tuulejope vist 20€ – mitu aastat nüüd mind teeninud.

  1. Õige-õige – mulle need kauplused ei tulnudki sellega seoses üldse pähe. Nüüd meenub, et tegelikult on ju ka H&Mi valikus spordiriideid. Tavaliselt sätingi ostud ikka soodukate ajaks ja alustan outletide külastamisest. Jalatsite puhul olen siiani otsides häid diile (nt viimane toode või lihtsalt suur soodukas) saanud küll ning isegi nendest samadest kallitest spordipoodidest. Aga selliseid igapäevasemaid trenniriideid (a la pluusid-särgid-püksid) pole kunagi vaja olnud ja seega puudus hindadest ülevaade. Ja kust sa ikka kõigepealt info kogumist alustad, kui ikka internetist. Aga eks kes otsib, see leiab =)

 2. Tegelt nii õige tähelepanek, eriti arvestades, et suurfirmadel teevad neid “ülikvaliteetseid” riideid samamoodi hämarad tehased kuskil Aasias, töötajateks alamakstud ja väsinud kohalikud. Ja siis maksad väikse logo eest?
  Olen täiesti seda meelt, et ostan suvariideid, peaasi, et püksid läbi ei paistaks ja kõik seljas püsiks. Erandeid teen original artworki osas, kui ma tean, et kunstnikud saavad otseselt tulu millestki, mida ma olen toetada otsustanud (jitsis nt Meerkatsu).
  Minu jooksudressikas on ka nt House’ist pärit ja toimib ka külmal talvel ning olen päris mitu korda saanud komplimente selle kohta 🙂

  1. Täpselt minu mõte, mis puudutab riiete päritolu! Ei taha eriti uskuda, et need väiksed sõrmed, kes kuskil brändirõivaid õmblevad, head ja ilusat elu elavad. Peamine juurdehindlusest teenitav raha jääb ikka jaemüüjale.

Comments are closed.