Mida ma Internetis teen.

Facebookis on mul veidi üle saja kontakti, igapäevaselt suhtlen Messengeris neist nii umbes kaheksaga. Pilte lisan vahetevahel, sest mulle meeldib, et koondan kuskile kokku veidi läbimõelduma valiku näiteks reisifotodest. Mingit originaalset sisu leiab teiste Facebooki uudisvoost harva. Targad motiveeriv-inspireerivad laused (mis on pildile pandud sageli kirjavigadega, aga see on lausa eraldi teema), ei anna mulle midagi juurde. Olles läbi lugenud Marcus Aureliuse „Iseendale”, pole ühtegi tsitaati enam vajagi. Mõne grupiga olen ka liitunud ja sealt saab aeg-ajalt vajalikku infot. Arvan, et Facebooki uudisvooga tutvumine võtab päeva peale kokku miski 4-5 minutit ja seda teen ma sellel hetkel, kui satun mõnele vestlusele arvuti kaudu brauseris vastama. Telefonis ei viitsi seal küll skrollida. Õigemini mul eraldi rakendusena Facebooki polegi.

Instagrami kasutan ka. Instagramis on mul konto 2012. aastast alates. Lisatud pilte on ligi 2600. Jälgin seal väheseid ja peamiselt võõraid. Mul endal pole ka väga palju jälgijaid ning need on samuti võõrad. Instagrami aktiivse kasutamise on põhjustanud hasart, et mul seal juba niiii palju fotosid on. Mingi aeg vaatsin Instagrami kasutamise statistikat ning keskmiselt veedan seal rakenduses 2-6 minutit päevas.

YouTube’i aktiivne kasutamine käib mul hooti. Paar kanalit on aktiivses jälgimises ning neid vaatan, kui midagi on postitatud. Muidu aga otsin sealt vajadusel mingeid õpetusi või tutvustusi millegi praktilise kohta. No näiteks hea on vaadata, kuidas autol esituld eemaldada või kuidas mingi konkreetse trimmeri kasutamine välja näeb. Hmm, juba teist päeva järjest mainin trimmerit. Story of my life. Seda, kuidas midagi mõnes tarkvaras teha, meeldib mulle hoopis lugeda ja piltidelt vaadata. Näiteks pikad õpetusvideod, kuidas Photshopis pilti töödelda, mulle ei meeldi. Ja noh, lihtsalt vaatamise pärast neid juhendeid ikka ei passi ju. YouTube ja muusika? Ma ei mäletagi, millal ma seal viimati muusikat üldse kuulasin. Kas pärast Despacitot on mõni uus kuulamisväärne laul välja tulnud? Ma pole isegi Spotifyd pikka aega käima pannud.

Ja siis ma mõtlen, et võiks töövälisel ajal veidi vähem arvutis olla.

Jälgi Facebookis või telli uudisvoog: